Csapatépítő kolbászgyúrás

Békés megye messze földön híres két kolbászáról is, a csabairól és a gyulairól. Mindkettő nagyon ízletes, de van közöttük néhány fontos különbség. Alapvetően mindkettő paprikás kolbász, de az eredeti csabai mindig csípős és köménymaggal készült, a gyulai pedig borssal. Különbség továbbá a két kolbász átmérője is, mivel a gyulait sertés vékonybélbe (30-35 mm), a csabait pedig hagyományosan sertés vastagbélbe (40-55 mm) töltik.

Tapasztalt helybeli kolbászkészítők segítségével az apartmanházunk melletti filagóriában lehetőséget biztosítunk bármelyik változat elkészítésére, illetve saját recept szerint fűszerezett kolbász készítésére is.

Kiváló lehetőség ez a munkatársak közti jó kapcsolatok kiépítésére és mélyítésére. Ahogyan a kolbász is készül, formálódik, azzal párhuzamosan formálódik a hangulat és a csapat is.

Amíg kolbász a kemencében sül, a csapat megismeri kolbászkészítés történetét és a helyi gasztronómia értékeit. A végén pedig az együtt elkészített kolbász közösen kerül elfogyasztására.

(A kolbászkészítéshez szükséges minden eszközt és alapanyagot biztosítani tudunk, előzetes egyeztetést követően.)